top of page
Post: Blog2_Post
Search

Analiza Strategije lokalnog razvoja Općine Zenica 2012-2022

Updated: Jul 28, 2020


Analiza strategije lokalnog razvoja
Download • 2.12MB
Omladinsko udruženje REaktiv u okviru projekta "Zenica želi da zna!" u proteklom periodu radilo je na prikupljanju informaciju, ispitivanju javnog mnijenja i analizi podataka o implementaciji Strategije integriranog razvoja općine Zenica 2012-2022. godina (op. a. u trenutku donošenja dokumenta Zenica je imala status općine).

Kompletan tekst Analize dostupan je u pdf formatu u sekciji iznad.

Neki od ciljeva Strategije su:

  • dostići omjer od najmanje 40 malih i srednjih preduzeća na 1000 stanovnika do 2022. godine

  • do 2018. godine stepen zagađenja vode, tla i zraka dovesti na nivo zakonom definiranih standarda


  • znatno poboljšanje stanja komunalne i putne infrastrukture

  • do 2022. godine Zenica je vrhunski regionalni univerzitetski centar i regionalni centar sportskih i kulturnih događanja.

Do isteka važeće Strategije ostalo je manje od 1000 dana i REaktiv je tim povodom snimio 4 video razgovora sa predstavnicima različitih sektora važnih za društveni i poslovni život građanki i građana Zenice. Snimljeni su razgovori sa direktorom Gradske biblioteke Zenica, gosp. Haris Abdagić, univerzitetskim profesorom i predsjednikom Upravnog odbora Udruženja "Eko-forum" v. prof. dr. Samir Lemeš, direktorom Agencije ZEDA, gosp. Senad Pašalić i pomoćnicom gradonačelnika Grada Zenica, gđom Sumeom Mujkanović. Svi video razgovori bit će objavljeni na društvenim mrežama REaktiva.


Ova publikacija objavljena je u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH). Sadržaj ove publikacije, kao i nalazi prikazani u njoj, ne odražavaju nužno stavove Vlade Švicarske niti Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

241 views0 comments

Comments


bottom of page