top of page
Post: Blog2_Post
Search

Javni poziv za učešće na mentorskom programu osnaživanja mladih žena

Omladinsko udruženje „REaktiviraj“ Zenica, u okviru projekta „Decreasing outmigration by increasing opportunity: A professional mentoring and career enhancement project for women in Zenica Doboj Canton“ kojeg podržava Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, objavljuje


POZIV ZA UČEŠĆE NA MENTORSKOM PROGRAMU OSNAŽIVANJA MLADIH ŽENA 

MODUL II –  Mediji i medijska pismenost


Program osnaživanja namijenjen je mladim ženama sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, u dobi od 18 do 30 godina, koje žele da kroz jedan od tri mentorska modula, Modul I – Upravljanje i vladavina prava, Modul II – Mediji i medijska pismenost i Modul III – Javno zdravlje, steknu nova i unaprijede ranije stečena znanja i vještine kako bi nakon završetka formalnog obrazovanja bile spremne za tržište rada i ostvarile ekonomsku neovisnost.

Modul II – Mediji i medijska pismenost drugi je od tri modula. Edukacija u okviru ovog modula traje 3 mjeseca, od 01. marta  2024. godine do 31. maja 2024. godine. Koncept modula podrazumijeva interaktivan odnos trenera i polaznica. Polaznice će imati priliku učiti od iskusnih trenera koji potječu iz lokalne zajednice (predstavnici medija i edukatori iz oblasti komunikacija). Modul će obuhvatati 6 edukativnih radionica i 6 posjeta lokalnim medijskim organizacijama i institucijama, koje u konačnici za cilj imaju osnažiti mlade žene za realizaciju jedne inicijative u lokalnoj zajednici. Polaznice programa imat će priliku predstaviti rezultate svoga edukativnog rada u zajednici i na taj način pokazati usvojena znanja, te vlastitu spremnost za aktivno sudjelovanje na tržištu rada. 

Radionice i posjete će se održavati jednom sedmično, naizmjenično, u skladu sa prethodnim dogovorom mentorice i grupe. Da bi dobile završni certifikat polaznice moraju biti prisutne najmanje 80% programa. Polaznice koje uspješno završe modul biće pozvane na završni događaj – Team Building Retreat koji se organizuje na kraju modula (juni 2024. godine). Troškove radnog materijala, hrane, smještaja, angažmana trenera i mentorica, troškove neophodne za realizaciju inicijative i predstavljanja rezultata pokriva Omladinsko udruženje „REaktiviraj“ Zenica.

Rok za prijavu za učešće na Modulu II  - Mediji i medijska pismenost  je četvrtak 01.02.2024. godine do 12:00 sati. Prijavu šaljete popunjavanjem prijavnog formulara, koji se nalazi na ovom linku.

Sve dodatne informacije možete dobiti na na email adresu info.reaktiv@gmail.com ili putem brojeva  telefona 061 744 681 (Amra Smriko) i 062 115 966 (Aldin Alić).

284 views0 comments

Comments


bottom of page