top of page
Post: Blog2_Post
Search

Mladi su rekli kako izgleda zajednica po njihovoj mjeri - rezultati literarnog takmičenja


Tokom trajanja mjeseca oktobra, u Omladinskom udruženju REaktiv Zenica bio je raspisan javni poziv za dostavljanje literarnih radova na temu "Zajednica po mojoj mjeri", u okviru lokalne građanske inicijative pod nazivom "Z(j)enica Bosne". Pravo na učešće imale su sve mlade osobe od 15 do 30 godina sa područja Zenice, a težnja i cilj bio je potaknuti mlade da duboko promišljaju o svojim stavovima, nadama i vizijama bolje zajednice.


"Kroz ovo literarno takmičenje željeli smo da damo mladima priliku da se izraze putem pisane riječi, afirmišemo kreativne izraze kod mladih i damo šansu za artikulisanjem idealne zajednice kroz oči jedne mlade osobe. Što nama daje odličan uvid u to koje su težnje i potrebe mladih u zajednici, i kroz ovakvu vrstu takmičenja, njihove misli i shvatanja budu nagrađeni." - rekla je Indira Agić, projektna asistentica.


Nakon detaljnih iščitavanja i ocjenjivanja komisije, rezultati literarnog takmičenja glase ovako:

  1. mjesto: Amer Alić, Druga gimnazija Zenica

  2. mjesto: Lejla Agić, Mješovita srednja škola Zenica

  3. mjesto: Mirnes Ganić, Tehnička škola Zenica

Pobjedničke radove možete pročitati klikom OVDJE.


Ove mlade osobe kroz pisanu riječ su pokazale da znaju čemu teže u svojim lokalnim zajednicama, a Omladinsko udruženje REaktiv pruža prilike da se glasovi mladih čuju!


Svečana dodjela nagrada biti će održana u subotu, 04.11.2023.godine, u prostorijama Centra za mlade Zenica, na adresi Jalijski put broj 5.


9 views0 comments

Comments


bottom of page