top of page
Post: Blog2_Post
Search

Otvorene prijave za učešće u projektu "Zenica za mir"

Zenica za mir” je projekat Omladinskog udruženja “REaktiv” koji je dobio finansijsku podršku za realizaciju od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Realizacijom ovog projekta želimo kod mladih ljudi iz različitih društvenih sredina razviti svijest koja će moći saznati za postojanje drugačijih interpertacija društvenih odnosa.

Cilj projekta je okupiti mlade iz različitih mjesnih zajednica iz Zenice, kako bi bili dijelom programa, koji se odnose na temu tolerancija i međusobnog razumijevanja. Mladi će kroz radionice imati priliku iznijeti vlastita razmišljanja i razmijeniti iskustva sa svojim vršnjacima te proširiti svoja znanja iz pomenutih oblasti. Kroz aktivnost „Zenica iz drugog ugla“ moći će upoznati kulturna bogatstva svoga grada, uz pomoć profesionalnog vodiča i zajedničkim snagama urediti jedan dio Centra za mlade, odnosno kreirati „Kutakt tolerancije“ u kojem će biti ispisane poruke iz Platforme za mir.

Pravo na učešće imaju sve mlade osobe starosne dobi od 16 do 30 godina koje žive na području grada Zenice i koje imaju motivacije učestvovati u promociji mira i međureligijske saradnja u svom gradu. Svi zainteresovi se mogu prijaviti putem ovog linka.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).

6 views0 comments

Comments


bottom of page