top of page
Post: Blog2_Post
Search

Prijavi se na literarno takmičenje i reci svima kako izgleda zajednica po tvojoj mjeri!

Smatraš da se najbolje izražavaš kroz pisanu riječ, da imaš viziju kako izgleda zajednica po tvojoj mjeri? Prijavi se na literarno takmičenje i podijeli svoju priču sa nama!


Ako ste spremni iskorisiti prostor za dijeljenje vaših viđenja, iskustava i vizija, ako ste spremni svojom kreativnošću i umjetničkim izražajem (poezija, kratke priče, eseji ili nešto treće) istražiti i dočarati svoje viđenje zajednice po mjeri mladih ljudi, pozivamo sve vas, ljubitelje pisane riječi, da učestvujete na literarnom takmičenju na temu “Zajednica po mojoj mjeri”.


Učešćem na literarnom takmičenju imaš priliku da podijeliš svoje viđenje zajednice po tvojoj mjeri sa drugim mladim ljudima, podijeliš ono što te muči ili čime si zadovoljan/a u svojoj zajednici, daš prijedloge za napredak i da saznaš koliko mladih ljudi dijeli mišljenje sa tobom. Osim toga, ovo je izvanredna prilika da čuješ šta to tvoji vršnjaci smatraju da je važno, razmjeniš iskustva, stavove i viđenje o potrebama mladih u tvojoj zajednici.


Svoj rad nam možeš dostaviti najkasnije do 20.10.2023. godine do 16:00h, i to na email adresu: literarno.takmicenje.reaktiv@gmail.com, sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD“.

Ohrabrujemo sve mlade ljude iz Zenice da svoje literarne radove pošalju na vrijeme, jer se nepravovremene prijave neće uzimati u obzir.


Opći uvjeti učešća na literarnom takmičenju:

1. Da rad nije ranije objavljivan ili dostavljan na takmičenja

2. Dostavljeni radovi mogu sadržavati najviše dvije stranice teksta

3. Voditi računa o izgledu teksta (Font Times New Roman, veličina slova 12, prored 1.5)


Posebni uvjeti učešća na literarnom takmičenju:

1. Pravo na učešće imaju mladi (15 - 30 godina) sa mjestom prebvališta u Zenici

2. Jedna osoba može dostaviti samo jedan rad


Tri najbolja literarna rada nagrađujemo sa vrijednim nagradama.

Prvo mjesto: Bluetooth zvučnik

Drugo mjesto: Eksterni punjač

Treće mjesto: USB flash drive


U slučaju dodatnih pitanja sve informacije možete dobiti slanjem emaila na literarno.takmicenje.reaktiv@gmail.com ili se javiti na Facebooku i Instagramu Omladinskog udruženja REaktiv Zenica.


Ova aktivnost se realizuje kroz lokalnu građansku inicijativu Z(j)enica Bosne koju podržava Institut za razvoj mladih KULT u okviru Uči, Misli i Djeluj! UMiD obuke za omladinske lidere.

70 views0 comments

コメント


bottom of page