top of page

DARE TO CHANGE

Projekat "Dare to change" realizovao se u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projekta, implementiranog od strane Međunarodne organizacije za migracije, a finansiranog od strane Austrijske razvojne saradnje. Projekat se sastojao od četverodnevne obuke koju je prošlo 18 mladih ljudi iz 4 lokalne zajednice. Gdje su mladi radili na identificiranju problema u svojim lokalnim zajednicama i načinima kako te probleme riješiti. 

Kroz projekat je provedeno 17 lokalnih građanskih incijativa iz oblasti, sporta, neformalnog obrazovanja, umjetnosti i kulture.

Više o projektu možete pročitati na ovom linku.

U okviru projekta kreiran je Servis podrške za mlade, koji pruža podršku u tri kategorije, a to su: zaposlenje, stipendiranje i volontiranje. Ovaj Servis nastao je kao odgovor na potrebe mladih u Zenici, a u planu je njegovo proširenje i na druge gradove unutar Bosne i Hercegovine.

Više o Servisu možete pročitati na ovom linku. 

Uz sve pomenuto, kreiran je i Vodič za buduće omladinske radnike, koji pomaže mladim ljudima da organizuju vlastitu aktivnost kroz samo 10 koraka. Vodič je interaktivnog karaktera i prilagođen je svim mladim ljudima na području Bosne i Hercegovine. 

Više o Vodiču možete pročitati na ovom linku. 

bottom of page